sestdiena, 2011. gada 2. jūlijs

"Imkas sapņu grāmata" mūzikā...

Vakar negaidot nokļuvu Cēsīs uz ļoti skaistu un sirsnīgu konci Cēsu Pils dārzā - "Imkas sapņu grāmata".

Uz konci tā nekad līdz šim nebijām braukuši - piecās minūtēs, nē nu labi desmit minūtēs, izlēmām, ka brauksim...:))

Mīļotais vīrietis no Rīgas uz mājām braucot mašīnā klausījās "Klasiku" un tur stāstīja par gaidāmo koncertu Cēsīs. Sākumā šķita, ka tas nav reāli, jo ir karsts, neesam gatavojušies nekur braukt utt. Bet tad izlēmām, ka tomēr braucam, jo Imanta Kalniņa mūzika bērnu multenītēm un teātra izrādēm ir tik jauka, ka nevaram nebraukt.
Fiksi saķemmēju matus, pārģērbu Ievu un mašīnā iekšā:D

Pēc nepilnām divām stundām priecājāmies par Cēsu parku, pilsdrupām...











Redzējām kā šodienas Imantdienas koncim tiek kārtota skatuve...



Pa saules apspīdētām kāpnēm kāpām augšup, lai nokļūtu pils dārzā....









Te skats uz pili...


Zaļiem vīteņiem apvītās sienas:)))



Tad jau tāds sīkums kā biļešu un saldējuma iegāde:)))

Un 21.00 sākās koncis! :))) Tas bija fantastisks!!! Cēsu, Stalbes, Priekuļu un Vecpiebalgas bērni izdziedāja dziesmas par princesēm, prinčiem, puķēm un sapņiem.:))) Protams viņiem palīdzēja arī pieaugušie - Rēzija Kalniņa, Marts Kristians Kalniņš, muzikālo pavadījumu spēlēja Vidzemes kamerorķestris ar diriģentu Andri Veismani.





Noskaņa koncī fantastiska! :))) Ģimenes ar bērniem - maziem, lieliem un pa visam maziņiem... Paskatoties apkārt šķita, ka Latvijai demogrāfijas problēmas ir izdomātas:))))


Koncerta organizētāji bija piedomājuši pie visiem sīkumiņiem. Noskaņas radīšanai pie skatuves izveidota fantastiska smilšu kaste, tur pat blakus šūpoles, kurās visu konča laiku kāds mazais mīlulis šūpojās, vai tika šūpots... pilnīga bērnības idille:))))


Skanēja gandrīz visas bērnībā tik mīļās dziesmas. Arī "Zilais putniņš". Kā nu bez tā...:)



Ieva aizrautīgi klausījās visu koncertu līdz pašām beigām, tas vien jau ko liecina:)))



Pēc dziesmas gaisā uzvijās baloni sapņu krāsā. Lai piepildās! :)))


Zaķīšu pirtiņa! Pēkšņi skatītājiem par lieliem priekiem no malu malām saradās zaķi, tik daudz, ka ne saskaitīt! :)))






Pamazām sāka tumst un iegaismojās prožektori uz pils mūriem...




Koncerta pēdējā dziesma... neticās, ka jau paskrējušas divas koncertam atvēlētās stundas.





Naksnīgajās debesīs atkal uzvijās baloni, šoreiz ar uguntiņām... no skatuves atskan aicinājums gribētājus droši rotaļāties smilšu kastē, vai vēl pakavēties pils dārzā baudot gaismu rotaļas uz mūriem arī pēc koncerta beigām...



Ārpus bildēm palika bērnu cienāšana ar zemenēm, alkoholisko dzērienu klāt neesamība, ūdens pieejamība katram izslāpušajam,dzirkstošs prieks klausītāju un muzicētāju acīs, pašapzinīgs melns kaķis skatītāju krēslā, mazs, steidzīgs ežu bērns dārza zālienā un vispārējā noskaņa, kuru nekādos tekstos un bildēs neietvert, lai vai kā es to censtos izdarīt...

8 komentāri:

  1. skaists vakars jums bijis - kaut kā zemapziņā jutu, ka gribu uz to koncertu, bet tomēr nesaņēmos pierunāt tuviniekus :( Tagad varu kaut pirkstos kost :)))

    P.S. Lūdzu, noņem to vārda pārbaudi no komentāriem...

    AtbildētDzēst
  2. Malači ka aizbraucāt un liels prieks dzirdēt ka bija tik labi!!! Vienīgi brīnos ka bērni tik ilgi varēja izturēt. Mēs jau ar esam pūces pēc dabas, bet bērnudārza laikā mēģinam likt vecāko bērnu gulēt ap 20.00, dažreiz pirms 21.00 jau ir aizmidzis ;)

    AtbildētDzēst
  3. Tas jāredz un jādzird rīdziniekiem.Vērmanīts arī būs pilns ar mazajiem un lielajiem.

    AtbildētDzēst
  4. Skaisti! Es te jau ik pa laikam brīnos par Tavu mobilitāti un spēju ar trim bērniem būt visur un galvenais visu baudīt ar prieku! Varu tikkai mācīties, jo man patreiz liekas, ka nekam nav spēka!

    AtbildētDzēst
  5. Paldies par šiem jaukajiem vārdiem! Milzīgs prieks, ka jums patika!

    AtbildētDzēst
  6. koncerts bija lielisks! un liels prieks, ka jusu gimene guvusi tik daudz prieka! :) visvairak zeel to, kuri nesadusojas, jo kaut kas tads, tik tirs, patiess un skaists + salikumaa ar siltu, maigu julija vakaru un smarzojosam liepam Cesu pils darzaa laikam iespejams ir tikai reizi 10 gados.

    AtbildētDzēst
  7. Inese - es ļoti ceru, ka šo konci vēlreiz sarīkos, ja ne šogad, tad nākamvasar... Un tad arī Tu ar saviem mīļajiem izbaudīsi bērnības noskaņas! :))) Tas tiešām bija skaisti! :))) Un tas melnais kaķis - viņš man lika piedomāt par Tevi, ka arī Tev viņš būtu šķitis īpašs...Jā, noņēmu to vārda pārbaudi, kaut kā nebiju pamanījusi, ka man tāda vispār ir:DD

    Dace - mēs vasarā esam sajaukuši savu dienas režīmu neglābjami:D Ieva aizmiga pēc koncerta mašīnā, mājās bijām ap pusē diviem - viņa pamodās un tā mazliet ietusēja kādas stundas garumā:D Nāks skolas laiks puikām, tad jau atkal būs "skolas režīms", gan bērniem, gan lielajiem:)))

    Anonīms - man šķiet, ka Vērmanītis būtu ļoti pilns! :))))

    Maija - ir karsts, tāpēc arī mazliet sagurums! Arī man:))Bet lasot Tavu blogu gan nešķiet, ka sēdi rokas klēpī salikusi! Tev tik daudz skaistu darbiņu top! Un līdz Tavam līmenim man augt un augt!:)))
    Par to ceļošanu - nav grūti tā, ja visiem patīk kur braukt, kaut ko piedzīvot. Sliktāk būtu, ja kādam no mūsējiem tas šķistu kā apgrūtinājums.

    Anonīms - Mums tiešām ļoti, ļoti patika! :)))) Mīļš paldies! :))

    AtbildētDzēst
  8. Anonīms - jā, koncis + koncertam izvēlētā vieta + siltais vakars un klausītāji radīja fantastiski skaistu notikumu! :))) Ir tā, ka jāsmaida vēl šodien par TO vakaru domājot...:)))

    AtbildētDzēst