ceturtdiena, 2011. gada 30. jūnijs

No Jāņiem līdz Pēteriem

Lēnām vāzēs izzied Jāņu dienā lasītie ziedi. Neticās, ka visvasarīgākie svētki jau pavadīti un saules rieti ir skatāmi aizvien agrāk.


Jāņu sajūtu nekādi sevī nevaru rast esot pilsētā. Nevaru un viss. Domāju jau, ka šogad tā arī palikšu bez vasaras vidus sajūtām. Nelīdzēja pat pedantiska mājas kārtošana un pārkārtošana:D Bet tad:))
Svētku sajūta mani nemanot notvēra staigājot pa ziedu pļavām...:))












Īsākās nakts saules riets šogad mums bija Staldzenē.:))
Saule gan ātri pamanījās paslēpties mākoņos, bet tikmēr vējš dzenāja viļņus un vienu otru neuzmanīgāku skaisto skatu vērotāju arī:D





Pa šīm dieniņām pabeidzu tamborēt Ievai mazo vasaras sedziņu. Tamborēju ar tādu domu, ka būs maza, viegla sedziņa, kuru var paķert līdzi ratos ejot staigāt. Jo Jūrmalā pie jūras reizēm ļoti silts, bet tad pēkšņi mainās vējš un vienā mirklī kļūst vēss...







Un vēl kāda doma bija man prātā šo sedziņu tamborējot - Ieva izaugs ātri, bet mums mantojumā ir leļļu gultiņa, pagaidām gan bez vienas svarīgas detaļas:D Bet gan radīsies arī tā... Tad nu Ieva pēcāk varēs sedziņā tīt savu lelli un guldīt mazajā gultiņā. Ai, kā es gaidu šo brīdi!:)) Kad Ieva sāks spēlēties ar lellēm:)) Iespējams, ka tāpēc, ka tad varēsim spēlēties abas:D





Kāds sapnītis zem sedziņas jau nosapņots.:)


Šonedēļ sagaidīts jūrā pareizais vējš.:)) Puiki beidzot var lekt viļņos un ir ļoti, ļoti grūti viņus tad dabūt laukā no ūdens, kaut abiem degungali nosaluši zili, zobi klab, bet auksti neesot...


Protams notiek vispārēja zemeņošanās, kur nu jūnijā bez tās:)))


Un vakardien - Pēterdienas svinēšana Kolkā.:))


Tā mums tāda jauka tradīcija - braukt Pēterdienu svinēt uz Kolkas jūrmali sagaidot saulrietu. Klājam balto galdautu smiltīs un liekam kārumus uz tā. Šogad gan tā nesanāca. Ieva ieviesa korekcijas:DD





Galu galā glāzes smiltīs arī neizskatās slikti:D vien bija jāpiesargās palaist garām brīdi, kad Ieva devās glāžu, vai kārumu virzienā.


Te, šajā smilšainajā krastā ir kaut kas īpašs, tāda pirmatnīga noskaņa pārņem aizvien še atbraucot...
Gandrīz ar roku aizsniedzama šķiet Kolkas bāka:))


Gliemežvāki, gliemežvāki... To šeit ļoti daudz. Tik dažādi. Un tik ļoti skaisti! :))





Te pēc desmitiem vakarā var vērot kā "Romantika" dodas uz zviedru zemi...


Vakar ļāvām Ievai nopeldēties jūrā. Tā nedaudz:))












Mīļotais vīrietis, kuram vecāki devuši Pētera vārdu:)) Romantiķis, ceļotājs, grāmatu tārps un enciklopēdija visdažādākajās jomās. Tā varētu turpināt un turpināt. Bet tā jau mēs katra par savējiem, vai ne:)) :)))





Un mazliet skumji doties mājup, bet tikai mazliet. Skaistums reizēm raisa skumjas, tādas gaišas un vieglas...

7 komentāri:

  1. Mmmm... Tā jūra! Un Kolka! Un saulriets Kolkā (mans pagaidām nepiepildīts sapnītis)! Un mīļie vārdi vīrietim - vispār super! :)

    AtbildētDzēst
  2. oo, mana vecā labā Kolka. tur nodzīvoju veselu gadu, kad dienesta vietu pārcēla uz turieni. Tad arī aizsākās manas zāļu lasīšanas mānija :)

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, Gunta! :)) Gan piepildīsies arī Tavs sapnītis par Kolkas saulrietu!:)))

    Paldies, Dace! :))) Daba ir tā, kas iedvesmo:))))

    Madara! :))) Veselu gadu Kolkā! Super! :)))) Tagad skaidrs, no kurienes Tev fantastiskās zināšanas un aizraušanās ar tējām! :))))

    Paldies, Inese! :))) Vakaros bildes sanāk skaistas, jo gaisma labi krīt...:))

    AtbildētDzēst
  4. Ļoti skaists laiks,bildes,notikumi.Sedziņa tik romantiska.Tas laiks, kad spēlēsies ar lellēm un, kad matus pīsi bizēs pienāk un aiziet ātrāk nekā var to apjaust!

    AtbildētDzēst
  5. Mīļš paldies, Maija! :))) Zini, laikam Tev taisnība par tām bizēm un lellēm... šodien pēkšņi sapratu, ka vēl mirklis un Ievai jau būs gads. Manai mazai meitai gads! Neticami ātri!

    AtbildētDzēst