trešdiena, 2011. gada 8. jūnijs

Karstums un maza niekošanās ar līmplēvi:)

Šodien karsta tveice, saules noguruši putni dārzā.



Pa virtuves durvīm smiltīs ieraudzīju dzilnīti. Sēdēja tāds saguris, gāju tuvāk - šķita tūlīt, tūlīt pacelsies spārnos. Bet nē - ļāva pienākt pa visam tuvu klāt. Tā ir tāda īpaša sajūta - tik tuvu stāvēt blakus tādam mazam dabas brīnumam...:)) Pēcāk pasmaidīju par sevi- tuvojoties dzilnītim biju aizturējusi elpu kā bērnībā, kad gāju skatīt žagatas mazuļus.


Iespējams, ka putnu bija samulsinājušas dārza lampas - spīdīgas, varbūt šķita, ka ūdens spoguļojas... tad tik attapu, ka viņam droši vien gribas dzert. Un ne jau viņam vien. Kamēr prātoju, dzilnītis ielaidās ozola zaros, piekļāvās pie stumbra un tā arī palika...

Pa fikso virtuvē sameklēju nelielu bļodu, ielēju ūdeni un iekārtoju to dārzā vecajā ābelē - tā, lai putni veldzējot slāpes manītu nākošu kaķi.
Ne uz reiz, bet pēc kādas stundas bļodu atrada meža balodis. Ceru, ka arī dzilnītim ūdens noderēja...



Karstais laiks līdzi nes slinkumu:D Vakar vienā brīvbrīdī vien mazliet paniekojos ar pāri no saimniecības vajadzībām palikušu līmplēvi. Tā labi noder, lai uz kādu laiku nodarbinātu bērnus:))) Un reizēm arī sevi:D

Šoreiz bija doma pamēģināt ko var saveidot no trīsstūriem. Ņēmu līmplēvi, uz tās kreisās puses sazīmēju trīsstūrus, sagriezu un pirms pašas lipināšanas uz papīra noņēmu līmplēves kreiso pusi nost. Viss - lipināšana var sākties!

Līmplēve manuprāt ir feins materiāls bērnu fantāzijai! :))) Manējā tai līdzi noteikti netiek! :))) Turklāt man patīk, ka šādos darbos var izmantot pat nelielus līmplēves atlikumus, kuri savādāk nonāktu atkritumos...

3 komentāri:

  1. līmplēve ir laba lieta :)
    putns iespējam bij kur ietriecies un tad izsēdēja dullumu. man šitā bija kad dienēju postenī miķeļtornī, logā ieskrēja putns, domāju beigts, jo gulēja pat aukšpēdus. bet tad pamazam atžirga, noliku vēsumā ēnā. pēc laika jau uzlaidās uz tuvākā koka un sēdēja. bet pēc laba laika jau vispār nebija ;)

    AtbildētDzēst
  2. Jauki esi pastrādājusi.Un daba tiešām slāpst!

    AtbildētDzēst
  3. Jā, Madara! :)) Ir gan tā:))
    Tu dienēji? Armijā? Tas ir neticami! :)) Man šķita, ka esi sievišķīga, trausla meitene. Te tev nu bija! :))) Dienēju postenī... Tu mani pārsteidzi!:)))))

    Varbūt Tev taisnība un tas putns kur bija ietriecies, kas zin. Vairāk viņu neredzēju...

    Paldies,Biene! :))) Tagad par laimi ir klāt arī auglīgs lietus! :)))

    AtbildētDzēst