pirmdiena, 2011. gada 21. marts

Pavasarim atbilstoši sīkdarbiņi:))

Pie mājas saulīte izkausējusi lielāko daļu sniega. Dārzā visos kokos dzīvojas putni, laikam ieraduma spēks liek viņiem te atgriezties atkal un atkal. Visaktīvākās ir divas vārnas, kuras visas brīvdienas lauž smalkos ķiršu koka zarus savai ligzdai. Pincei par to lielas sirdssāpes...

Pagājušās nedēļas nogalē Ieva tika pati  pie sava putna! :)) 



Pirms kāda laika šuvu Ievai pārvalku, man ļoti patika  audums ar spilgtajiem, mazliet smieklīgajiem putniem. Pēc pārvalka uzšūšanas palika nelieli auduma atgriezumi, kurus noliku savos "kraukļa krājumos".
Vērojot, kā Ieva no rītiem cenšas no sava segas pārvalka "nocelt" putnus, man ienāca prātā, ka vajag paskatīties, vai auduma atgriezumos nevar sameklēt divus putnus, kurus saliekot kopā varētu radīt vienu. Paskatījos un man par lielu prieku daži mazie putni bija gan! :))) Lielie putni gan tikai ar pusastēm... Tāpēc Ievai tika mazais putnēns.

Putnēns pildīts ar sinteponu, sākumā bija doma ielikt putnam puncī  arī kādu skanošu lietiņu, bet nedaudz padomājot atmetu šo domu. Ieva augs, putns tiks izmantots dažādās rotaļās, tāpēc skaņa viņa vēderā varētu ierobežot Ievas iztēli.
Te putns redzams  no otra sāna.:))


Te - putns meklē zaļumus:)))


Šeit vēl viens pavasarīgs sīkdarbiņš - puķe Ievas aktivitātes paklājiņam.



Puķes radīšanai izmantoti džinsu bikšu atgriezumi, puķe izveidota no vienpadsmit dažāda diametra auduma apļiem. 
Puķi šuvu izmantojot Ilzes Sausiņas grāmatu "Dekoratīvi ziedi", tur manis izvēlētā puķe nosaukta par begoniju.

Man ienāca prātā doma, ka šādas puķes varētu uzšūt arī savām vasaras iešļūcenēm, kuras velku pie džinsiem, bet to tad, kad tuvosies vasaras sezona:)))

Te Ieva jau darbojās uz nebēdu - gana putnu, rūpējas par puķi un dara visādus citādus darbiņus:))))

Pince savā nodabā "gana" grāmatu pūcītes - kopš kāda laika šī ir viņas mīļākā grāmatu kaste. Laikam jau tāpēc, ka šie putni no viņas nelido prom:D


Skaistu pavasari! :)))

7 komentāri:

  1. Feins, krāsains čivinātājs jūsmājās parādījies :)
    Pince nemedī šāda veida dzīvniekus? Man viens no kaķiem medīt tikai dzīvus objektus, bet otrs tikai rūpnieciski ražotus - tas tad nu ik pa laikam mums naktīs uz gultu sanes ne vienu vien meitiņas mantu, reizēm pat sava izmēra medījumu ar atvelk :)

    AtbildētDzēst
  2. Mūsu Pince pret šādiem nekustīgiem radījumiem ir diezgan vienaldzīga:D Bet lidojošie objekti dārzā gan viņai izraisa trakotu vēlmi mesties tiem pakaļ, neskatoties - vai priekšā žogs, vai koks, vai peļķe..reizēm gadās arī kaimiņu suns, tad sabīstas abi:D
    Es iedomājos Tavu kaķi:))) to, kurš naktīs sanes uz gultu savu medījumu! :))) Iedomājies, cik Jūs visi esat viņam svarīgi, ja pašu dārgāko - savu medījumu atnes pie Tevis un Tavējiem! :)))) Ak, Minkāni! :))))

    AtbildētDzēst
  3. Man ļoti patīk tas putnēns!!

    AtbildētDzēst
  4. :) trakākais jau ir tas, ka viņš bauro kaut kādus medību rituālus un man "pa nopietnam" viņš ir jāglauda un jāslavē, kāds mednieks, malacis u.t.t. :D, tikai tad viņš apklust un ieveļas pie mums gulēt (viņš mums neredzīgs, tad nu cenšos viņā uzturēt skaisto domu, ka medīt tas nemaz netraucē :D)
    A otrs - mans Karalis - tas aizbraucot uz laukiem aš ar visu zvaniņu kaklā putnu nomedīja :), īsti gan nezināja, ko ar to pēc tam iesākt. Paldies Dievam, ka putns vēl bija dzīvs, es to izpestīju. Uz putniem abi kā uzburti, tāpēc ieraugot Tavu krāšņo radījumu, uzreiz iedomājos par minku :)

    AtbildētDzēst
  5. Paldies, Dace! :))) Man, kad ieraugu šo putnu, rodas vēlēšanās viņu paņemt rokās pamīļot, "paņurcīt":D Skatos, ka meitai arī tā:))

    :))) Ai, Inese! Tu tik mīļi pastāstīji par savu mednieku! Jaukākais ir tas, ka kaķis var dzīvot pilnvērtīgu dzīvi Tavās mājās! :)))Ne visi cilvēki tā rūpētos par dzīvnieku ar īpašām vajadzībām...
    Sasmējos par Karaļa medībām:))) Ir gan viņš Tev veikls, ja ar visu zvaniņu tika pie medījuma! :))
    Mana Pince arī mēģina kādu putnu dārzā noķert, bet pagaidām viņai neizdodas:D Tad viņa pagriežas un dodas pretējā virzienā it kā sakot, ka patiesībā jau tie putni viņu nemaz neinteresē:D

    AtbildētDzēst
  6. atceries to fabulu par lapsu, kas netiek pie vīnogām - tā arī aizgriežas prom ar tekstu: "ai, tās vīnogas tik un tā ir skābas..." :))) Tā arī Tavēja nekrīt kaunā :D

    AtbildētDzēst
  7. :D Precīzi, Inese! Tā no malas skatoties uz Pinci tiešām izskatās! :))

    AtbildētDzēst