otrdiena, 2011. gada 25. janvāris

Tašiņa no Kristiāna biksēm:D

Sestdien bijām ciemos pie maza meitēna Madonā, kurš janvāra sākumā nosvinēja četru gadu jubileju. 
Piektdienas pēcpusdienā attapos, ka mūsu dāvana (feju māja  ar sešām fejām) ir iesaiņota, bet jaukā dāvana no omītes  - divi paladziņi košās krāsās ir palikuši bez iesaiņojuma. 
Radās fiksā ideja -  kā iesaiņojumu izmantot Kristiāna saplēstās džinsu bikses:D 


Te viņas redzamas pirms gludināšanas.
Šīs bikses Kriksim šoruden ļoti patika, tāpēc bieži tika vilktas un kāpjot kokos kārtīgi saplēstas gan no priekšpuses, gan no mugurpuses, pat pa vienas bikšu staras vīli... Sākumā domāju, ka varētu  tās pārveidot par šortiem, bet tad sapratu, ka labāk tomēr nē, jo audums vietām ļoti izdilis.
Bikses izgludināju, tad ņēmu un no vienas bikšu staras apakšējās daļas izgriezu divus auduma gabalus apmēram 30 cm garus un platumā tik, cik atļāva bikšu stara.
Abu audumu augšējo malu apmēram 1,5 cm  platumā atlocīju un piediedzu - tā būs tašiņas augšējā mala.
Tad savos krājumos sameklēju filca aplikācijas un sakārtoju uz auduma tā, kā tām būtu jāizskatās un piespraudu ar adatiņām. Uz viena auduma gabala ziedi nedaudz lielāki nekā uz otra, tāpēc ziedos paslēpās arī putniņš.


Šīs aplikācijas un vēl bariņu citu aplikāciju, kā arī krāsainas filca loksnes pasūtīju kaut kad decembrī no maza, mīlīga interneta  veikaliņa  - www. paper4you. lv.
Aplikācijas ar maziem dūrieniem pie auduma piešuvu ar rokdarbu kastītē atrastiem mulinē diegiem. Putna actiņai iešuvu caurspīdīgu pērlīti, to kādreiz pirku veikalā "Timari", kad Danielam rokdarbu stundām vajadzēja tāda veida sīkumiņus.
Vispirms nošuvu tašiņas augšējo malu.
Tad abus auduma gabalus saliku ar labajām pusēm kopā, sadiedzu un sašuvu ar šujmašīnu. Vīles apstrādāju ar zigzag dūrienu. 
Nobeigumā nogriezu divas auduma strēmeles apmēram 4 cm platas, salocīju auduma malas uz iekšu, sadiedzu un nošujot ar šujmašīnu izveidoju tašas rokturus. Tos pie tašas augšmalas piešuvu ar šujmašīnu un tašiņa gatava. 


Bildes ar gatavo Madaras tašiņu  man atsūtīja  no Madaras mājām, jo es savējās aizmirsu tās uztaisīt:D
Tašiņas šūšana neaizņem daudz laika, apmēram 1,5 st. Precīzi nevaru pateikt, jo mazā Ieva arī tašas tapšanas laikā gribēja ēst, spēlēties un tā jo projām:) 
Tašiņa nesanāk dārgi, jo aplikācijas maksāja vien 18 santīmus gabalā. Pats galvenais, ka Madarai šī taša ļoti patīk, kaut arī sākotnēji tā tika iecerēta kā dāvanas iesaiņojums:) 
Un man prieks, ka viņai prieks! :)) 

2 komentāri: