ceturtdiena, 2011. gada 13. janvāris

Lasītprieks:))

Pirms svētkiem  lauzīju galvu, kā palīdzēt piepildīt Ziemassvētku vecītim dāvanu maisu. Tā kā Ieva vēl ir maza un viņai nepatīk veikali kā tādi, tad nācās izdomāt ko citu, lai dāvanas tiešām būtu pārsteigums visiem maniem mīļajiem, ar uzsvaru uz  - visiem :)
Galu galā reģistrējos izdevniecības "Zvaigzne" grāmatu klubā  un pasūtīju grāmatas internetā http://www.gramatuklubs.lv/lv/. Iespējams, ka daudzi to dara jau gadiem ilgi, bet priekš manis tas bija atklājums:D  Jo parasti grāmatas izvēlos veikalā, kur varu tās ar acīm apmīļot, izšķirstīt, izsmaržot un visādi citādi novērtēt, pirms paņemu rokās un eju pie kases.
Pēc pasūtījuma izdarīšanas pāris dienas dīdījos ap pasta kasti, līdz saņēmu uzaicinājumu no pasta. Tad tikai vajadzēja kopā ar Ievu aiziet līdz pastam brīdī, kad abi puikas skolā, bet mīļotais vīrietis darbā un labi noglabāt, lai līdz Ziemassvētku vakaram tās ne viens tīši vai netīši neatrod...
Šodien par vienu no tām. Valda Rūmnieka un Andreja Miglas grāmata  "Čaks" - mana dāvana mīļotajam vīrietim.




Jāsaka gan, ka šo grāmatu lasām divatā:D Viņš vakaros, es dienā, kad Ieva iesnaudusies. 
Grāmata aizrauj, ir grūti to nolikt malā. Mazā Aleksandra bērnības ainiņas liek gan smieties, gan arī nobirdināt kādu asaru.Tālāk -  pirmie Šašas dzejošanas mēģinājumi. Grāmata ir bieza, kā nekā rakstīta deviņus gadus!
Kādu laiku man vēl lasāmā pietiks:)
Ik pa brīdim paralēli pašķirstu arī Čaka dzejas un vienu otru dzejoli jau tagad izjūtu savādāk. Interesanti, kā es tos lasīšu tad, kad būšu aizvērusi Rūmnieka un Miglas grāmatas pēdējās lapas? Var tikai piekrist Prāgas profesora Radegasta Paroleka vārdiem, ka Čaks ir liela latviešu literatūras velte visas pasaules literatūrai....


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru