pirmdiena, 2012. gada 9. jūlijs

Imkas sapņu grāmata II „Taureņi mēnesnīcā” :)))


Piektdienas vakarā mērojām ceļu uz Cēsīm, lai arī šovasar baudītu burvīgo Imanta Kalniņa mūzikas koncertu bērniem!:))
Izbraucot no mājām Jūrmalā lietus lija kā no spaiņiem, bet Cēsis mūs sagaidīja ar sauli:))






Pie ieejas Cēsu pils dārzā  nācējus sagaida senatnīgi ģērbušās meitenes.Tik iederīgi šim skaistajam, mazliet noslēpumainajam dārzam un tajā valdošajai noskaņai:))) 



Dārza piekalnīte sākumā tukša, bet drīz vien piebira ar dažāda vecuma bērniem:)))
 Visa vakara garumā te notika gan kokā iekarināto leļļu dancināšana, gan labirinta mīklas minēšana, gan vienkārši skriešanās...  Tik brīva, sirsnīga un nepiespiesta gaisotne. Man pat šķiet, ka šis varētu būt pirmais koncis uz kuru ģimene nāk kopā ar savu bērniņu. Neviens mazulis šim koncertam nebūs par mazu...:))) un neviens klausītājs par vecu:)))



Labirints man atgādināja košus bērnu zīmulīšus. Vai nav feins? :)))


Pamazām sarodas aiz vien vairāk mazo klausītāju lielo pavadībā. Bet līdz koncerta sākumam garlaikoties nevajag!


 Dārzā darbojās Smilšu raušu darbnīciņa simpātiskas meitenes un runča vadībā:))) Runcis varen runātīgs un spēja saprasties gan ar pa visam maziem, gan lielākiem smilšu raušu cienītājiem:D


Pat Daniels nenocietās un māsai izgleznoja smilšu rausi. Jāsaka gan godīgi, ka rausis galu galā tika sadalīts divās daļās un abas tika atzītas par ļoti gardām! :))



Krāsaini tauriņu ķeramie un bumbas mazajiem. Jautrība smilšu laukumiņā sita augstu vilni, man šķiet, ka no malas skatoties ne viens vien tētis  gribēja pie bumbas tikt:D


Vakara gaitā darbojās arī lukturīšu un tauriņu darbnīca. Šie lukturīši bija tapuši vakara sākumā, bet ticiet man - vakara beigās lukturīšu bija ļoti daudz! :)))  Viens no tiem tagad arī mūsmāju dārzā ik vakaru tiek iedegts:))







Skatuve lielās liepas pavēnī,  liepziedu smarža bija jūtama arī klausītāju beidzamajās rindās:))) tik reibinoša un jauka:)))


Katras mazas un ne tikai mazas meitenes sapnis - romantiskas šūpoles koku zaros:))

Šis šūpuļzirdziņš kā no manas bērnības, tikai pāris reizes lielāks! Arī šodienas bērniem ļoti patika! :)) Meiteņu garie mati pa gaisu! Tik daudz mazu princesīšu ar gariem matiem sen nebija redzētas :))


Cēsis ir ne tikai muzikālu bērnu pilsēta! Arī kaķi māk novērtēt skaisto Imanta Kalniņa mūziku bērniem! Re, kā iekārtojies viens no tiem:))) Pagājušo gadu atceros melnu runci ar samtainu kažociņu, šogad mazliet gaišāks runcis, bet tik pat ieinteresēts notiekošajā:)))



Daniels jau nebūs Daniels, ja nemēģinās iepazīties:D



 Jaukie vakara vadītāji  - Vita Baļčunaite un Marts Kristiāns Kalniņš.


Dziedošie bērni  un jaunieši no Cēsīm, Raunas, Priekuļiem Līgatnes un Vecpiebalgas...



Viņi visi tik aizrautīgi un no visas sirds dziedāja un priecēja klausītāju sirdis:))) Ar tādu atbildības sajūtu! Nejauši lukturīšu darbnīcā dzirdēju, kā darbnīcas meitenes savā starpā runāja par mazajiem dziedātājiem - viens  otrs dziedātājs pirms koncerta bija darinājis savu lukturīti, bet tikai uzmanīgi, uzmanīgi, lai nenosmērētu balto kreklu, vai skaisto kleitu...




Bērniem palīdzēja Vidzemes kamerorķestris Andra Veismaņa vadībā, Valdis Zilvers ar instrumentālo grupu, Andris Daņiļenko un daudzi citi, kuri varbūt nebija manāmi uz skatuves, bet nemanāmi ņēma aktīvu dalību, lai koncis būtu tik skaists, sirsnīgs un mīļš!:)))



Vispārēju sajūsmu izsauca šī meitene un viņas pavadonis:)))



Kā Jūs domājat - kura dziesma tā bija? ;)))






Arī vakara vadītāji nespēj turēties pretī šūpoļu valdzinājumam:))



Pomeranču vainadziņš... Man šķiet, ka par šo mazo dziesmas izpildītāju mēs vēl dzirdēsim...:)))


Ievai arī šķita, ka  dziesma ir pelnījusi aplausus, pat gardā ābolu plātsmaize nebija šķērslis. Mamma taču var to uz mirkli paturēt tik svarīgā brīdī:D
Man prieks, ka arī šajā gadā Pils dārzā nebija nopērkams alkohols, vien bērniem paredzēti našķi par ļoti draudzīgām cenām:))) Vai gabaliņš gardas ābolu plātsmaizes par 15 santīmiem ir dārgi? Nu ne taču:))



Krēslai iestājoties atdzīvojās vecās pils sienas. Tas tā mazliet brīnumaini:)))  Tā pat kā kopīgā mazuļu midzināšana lukturīšu gaismā... kā no pasaku grāmatām senām:))




Tauriņu dancināšana mūzikas ritmā... Paldies tauriņu darbnīcas meitenēm! Ieva šogad vēl nebija ar mieru pati radīt kādu taureni. Bet uzņemties rūpes par kādu esošu tauriņu - nu tur gan viņai pretenziju nebija :D






Tauriņi mēness gaismā...:)))


Neticami ātri paskrēja divas stundas. Un tad palēnām uz māju pusi. Jauki, ka arī pēc koncerta beigām klausītāji varēja  nesteigties mājup, bet izbaudīt Pils dārza burvību...


Lukturīšu ugunis uz tilta...

Izgaismotais dārzs veicināja bērnu fantāziju. Tovakar tapa ne viens vien Spociņš jociņš:)))


 Un nu gribu pateikt vislielāko un vismīļāko paldies savā un savas ģimenes vārdā Daigai Janševskai no Cēsu Kultūras un Tūrisma centra! :)))  Daiga mūsu ģimenei sagādāja negaidītu pārsteiguma dāvanu - ielūgumu uz šo fantastiski skaisto koncertu! Paldies, Daiga! :)))

Jau pagājušas pāris dienas pēc koncerta, bet ik pa brīdim atmiņā ataust kāds mirklis no piedzīvotā Cēsu pils parkā un tad smaids tāds...:)))

Smaidīgu nedēļu arī Jūsmājās! :)))







6 komentāri:

  1. Tieši no Tava ieraksta blogā uzzināju par šo koncertu un bijām nolēmuši noteikti šogad aizbraukt, tomēr beigās nācās izvēlēties starp draugu piedāvāto laivu braucienu sestdienas agrā rītā un šo piektdienas vakara vēlo koncertu. Abi pasākumi būtu mazliet par daudz. Šogad izvēlējāmies laivošanu un koncertu baudījām pēc Tava apraksta:)

    AtbildētDzēst
  2. Mana ģimenīte arī uz konci devās pēc Tava pāgājušā gada ieteikuma. Un mēs VISI NENOŽĒLOJĀM! Sen nebijām baudījuši tādu atmosfēru.Un vēl priecēja arī tas,ka to varējām atļauties visa ģimene. Omai pat asara nobira dažās dziesmās.
    Un Kalniņš...ko nu tur iebilst. Sirsnīgi, emocionāli un ļoti pārdomāti. Vairāk šādu pasākumu visai latviešu tautai!!!

    AtbildētDzēst
  3. Vivita - nezinu kāpēc šo bērnu konci tik maz reklamē. Pagājušo gadu par to nejauši dzirdējām radio Klasika, šogad jau speciāli meklēju info netā jūnija sākumā, bet nemaz tik koši labi neveicās... Pāris dienas pirms koncerta saņēmu epastā info no Cēsu Kultūras un Tūrisma centra par šo konci un ļoti nopriecājos par to:))
    Tā ir, ka vasarā grūti izvēlēties uz kuru pasākumu doties, jo šķiet, ka viss notiek vienlaicīgi:))) Man prieks, ka ieskatam noderēja mans skatījums uz šo jauko konci! Laivošana ir pasākums, kurā es nekad neesmu piedalījusies, bet gan jau kādreiz:)) Man šķiet, ka tas ir jauks un jautrs kopā būšanas veids! :)) Bet zini, mēs arī visur nepaspējām - sikspārņu nakts otrā vakarā izpalika:D

    Anonīms - man patiesi liels prieks, ka atbraucāt uz koncertu! Un vēl lielāks prieks par to, ka Jums patika! :)))Jā, biju aizmirsusi pieminēt, ka arī ieejas biļetes uz šo koncertu vienmēr ir ļoti draudzīgas maciņam! Mūsdienās tas nav mazsvarīgi!
    Un es tikai varu Jums pievienoties - kaut vēl vairāk būtu šādu skaistu pasākumu ģimenēm! Nu ko - satiekamies Cēsīs atkal nākamgad! :))))

    AtbildētDzēst
  4. Mīļš paldies visas darba grupas vārdā! Šādas atsauksmes liek censties ar vien vairāk katru nākamo gadu!
    Uz tikšanos Cēsīs!

    Cēsu Kultūras un Tūrisma centra Kultūras nodaļas vadītāja Laimdota.

    AtbildētDzēst
  5. Laimdota! :))) Mīļš paldies jums visiem par tik skaistiem svētkiem!!! Ar ilgošanos gaidām nākamos! :)))

    AtbildētDzēst
  6. Kur ir palicis šis koncerts? Vai kādam ir informācija kad tas būs? gribas pabaudīt kaut ko tik foršu vēlreiz, kamēr bērni ir mazi.

    AtbildētDzēst