pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

Drīz šur, drīz tur:D

Sestdiena drīz vienā Latvijas pusē, drīz otrā. Bez puikiem gan. Danielam jāpiedalās Jūrmalas kūrorta sezonas atklāšanas gājienā, Kristiāns iecerējis savus darbus, kurus nevēlas atlikt. Nu ja, pusaudžu vecums un tiesības pašiem izlemt, braukt līdzi, vai nē. Ievai tādu tiesību pagaidām nav:D
Jautājums par un ap mājām vēl joprojām atklāts. Tādēļ arī mērojam ceļu uz Saulkrastiem. Ieva Saulkrastos kādas mājas verandā mēģina tikt nevis kāpjot pa trepēm, bet lidojot. Īsāk sakot  - krītot. Otro reizi divu dienu laikā. Pirmais lidojums bija mūsmājās. Par laimi abi veiksmīgi. Tikai manas izbailes un Ievai kāds papildus zilums. Ieva kāpšanas jautājumā pārspēj abus puikas kopā:D
Mājupceļā kāds mirklis "Vīgantos" - krodziņā pie Gaujas no Murjāņu puses braucot. Otrpus Gaujai "Rāmkalni". Šeit piestājam tad, ja kārojas rāmāku gaisotni un ēdienu ar mājas garšu.
Atceros, kā pirmo reizi krodziņā ieejot mazliet apjuku - šķita, ka galdi saklāti kādam svinīgam pasākumam. Uz galdiem glīti salocītas salvetes, sveces. Nebiju gaidījusi ko tādu no vienkārša lauku krodziņa ceļmalā. Interjers mazliet "velk" uz padomju laikiem, bet to visu atsver krodziņa saimnieku šarms un gardie ēdieni.
Mums pat ir sava izdomāta leģenda par krodziņa mājas tēvu:))) Esam izfantazējuši, ka saimnieks kādreiz padomju gados ir strādājis kādā slavenā Rīgas krogā, līdz mūsdienās pats ir kļuvis par krodziņa īpašnieku. Tik staltu stāju un apkalpošanas kultūru bieži negadās baudīt:)) Nu ja, tā mūsu versija, kas zin, kā patiesībā. Iespējams kādu reizi saimniekam to tiešos vārdos pajautāšu un tad jau redzēs, cik tuvu, vai tālu no patiesības mēs būsim bijuši:D


Pasūtot ēdienu priecēju acis ceriņu ziedos. Atrodu vairākas laimītes pat īpaši nemeklējot. Un vēlos atkal kā bērnībā... Atmiņā ataust ceriņi "Mieriņu" mājās. Tos vienvasar  kopā ar māsām kārtīgi izšķirstīju laimītes meklējot - gribēju, lai tētis man uzdāvina īstu, dzīvu pērtiķēnu. Tas laikam pirmā zoodārza apmeklējuma iespaidā:D



Šoreiz našķojos ar aprikozēm pildītu vistiņu. Gardi gan:)) Kādreiz mājās varētu mēģināt atkārtot šo recepti.


Vakarpusē dodamies uz Kurzemes Dziesmu svētkiem Saldus Kalnsētas parka estrādē.









Brīnos, ka cilvēku tik maz. To, kas uzstājas,  šķiet vairāk kā klausītāju. Pēdējās rindās -  ģimenes ar maziem bērniem. Arī ratos:)) Tāds mazs, mazliet atsevišķs burziņš :D
Kāds mazuļa tētis uzkrītoši skatās uz mums un smaida. Jau mazliet neērti paliek, mulsi smaidu viņam pretī. Viņš pieceļas un nāk tuvāk. Sveiki. Tu  taču esi Aigars - jautā mīļotajam vīrietim. Nu protams ne:D Vakara gaitā ik pa laikam sasmaidāmies. Gadās arī tā. Līdzīgu cilvēku jau netrūkst.



Priecēju acis raugoties uz dziedātāju košajiem brunčiem:))) Ausīm bauda klausīties skanīgajās balsīs:)))



Pūtēju orķestris "Rīga". Vai nav smuki? :))





Konča noslēgumā divu, man mīļu diriģentu sumināšana:)))



Mājupceļā prieks par jauko konci, par to, ka nenoslinkojām un prieks par vasaras mākoņiem. Ik pa laikam skaļi saucu - re! Paskaties! Ui, kādi tur! It kā tā pat nebūtu redzami:D



Jaunpils apkārtnē sastopam miglu.








Tik ļoti vasarīgas sajūtas. Siltas. Un mazliet kā piens.




6 komentāri:

  1. Vienmēr ar prieku un interesi izlasu tavus ceļojuma aprakstus! labi ka mājās nevarat nosēdēt un apskatiet pasauli. Līdz ar to arī mans apvārsnis paplašinās. Sevišķi tuvi šajā ierakstā: Piebalgas alus (kur mani vecāki dzīvo un es kādreiz dzīvoju) un Jaunpils apkārtne (kur mēs vēl daudz daudz senāk dzīvojām).

    AtbildētDzēst
  2. Es ar biju Kalnsētas parka estrādē un ar nobrīnījos par cilvēku daudzumu (mazumu), bet laikam par maz reklāmas, jo neviens no "maniem" vietējajiem nebija dzirdējuši par tādu pasākumu. Un es pati pavisam nejauši draugiem.lv ieraudzīju tik ceturtdien par tāda norisi.
    Bet koncerts bija foršs, lietus notrāpīja tik precīzi ar koristu noiešanu... :)

    AtbildētDzēst
  3. To miglu es ar piedzīvoju...skaista...Jauks brauciens Jums atkal bijis!

    AtbildētDzēst
  4. Ooooo, jā - Vīgantu saimnieks, tik elegants un smuki sapucējies vienmēr. mēs arī tur mēdzam iebraukt paēst. ļoti gardi un mājīgi :) Un tieši tas šarms ar pustumsu telpā, saklātajiem galdiem, svecēm un sapucēto saimnieku :)
    Pūtēju orķestra Rīga - bildē otrajā rindā pirmais no labās ar saksofonu - ir mācītājs, kas mūs laulāja :D

    AtbildētDzēst
  5. Dace - esot Piebalgas pusē, vai Jaunpilī noteikti atcerēšos par Tevi! :))) Tieši kura no Piebalgas pusēm ir Tavējā? Vecā, vai Jaunā? :))

    Anda - nu re, varbūt pat garām viena otrai pagājām:(
    Jā, man arī šķiet, ka šo konci tā īsti nereklamēja, mēs tik sestdien par to uzzinājām:D jā, lietus atnākšana bija gan precīza! Mēs apsveikšanai pašas beigas vairs nesagaidījām, jo lietus mākonis tik aizdomīgs un tik tuvu šķita. Pie sava auto nonācām pirmo lietus lāšu pavadībā! Bet bija forši:))))

    Maija - Tu arī Jaunpils pusē biji? :)) Tāda skaista migla un saule man šovasar pirmo reizi:))

    Aija - vai ne! :))) Vīgantu saimnieks ir tik feins! Man pat šķiet, ka viņš atceras visus savus klientus! Nu vismaz tos, kas divreiz un vairāk reizes pie viņa viesojas:)))
    Re kā! :)) Tik forši - mācītājs un spēlē saksofonu! Un vēl tik īpašs mācītājs! :)))))

    AtbildētDzēst