piektdiena, 2011. gada 2. septembris

Vasaras izskaņā:)

Šobrīd neticami klusa māja. Tā pa visam neierasti tas. Pēc vasaras...:)))
Ieva dupsi gaisā uzslējusi guļ pusdienas laiku savā gultiņā - piecēlās reizē ar brāļiem un tēti pirms septiņiem jau. Puiki skolā, mīļotais vīrietis "dresē" kompīšus Gaujienā, Pince aizdevusies savās kaķiskajās gaitās.
Klausos Klasiku un pēc ilgāka laika esmu piesēdusies pie kompīša. Šī nu gan ašā nedēļa bija:)))

Vāzē smaržo Kristiāna ziedi. Ziedi man:)) 29. augusts pirms trīspadsmit gadiem. Ļoti īpaša diena - Kristiāna dzimšanas diena. Neticami ātri skrien laiks.


Tāds īpašs piedzimšanas stāsts:)) Mēnesi ātrāk, bet tomēr laikā:)) Mazliet vēlāk būtu par vēlu. Tuvākā slimnīca remontā, nākamā tuvākā Ērgļiem - Cēsis:D Apmēram 70 kilometri zem riteņiem. Šoferītis māsa:)) Agrs, saulains rīts. Ziedošas asteres, gladiolas dārzos. Daudz un ļoti, ļoti skaistas. Vilciena pārbrauktuve ciet. Tomēr dabūjam atļauju braukt:) Jautājam ceļu uz slimnīcu pirmajai sastaptajai sievietei. Sieviete izrādās vecmāte, kura mazliet kavē darbu...:))) Pēc nepilnas stundas turam rokās Kristiānu:))

Šogad Kristiāna dzimšanas diena Ērgļos. Pietrūkst tikai Guntas un Toma. Kristiāna teksti par fotogēniskumu:D Sazin kur tādus vārdus saklausījies? Tomēr respektēju. Varbūt ROZĀ fočikā kāda bilde tomēr būs:))


Pirms pirmā septembra braucam uz skolu. Braucam parunāties ar klases audzinātājām. Jauka tradīcija manuprāt! Iespēja parunāt ar skolotāju nesteidzoties. Kopā ar vecākiem un bērnu:)) Izrunāt vasaru. Izrunāt nākamo skolas gadu. Protams tikai lielos vilcienos. Saplānot ārpus stundu pulciņus. Saplānot savas mācību sekmes atbilstoši savām spējām. Parakstīt līgumu ar skolotāju un vecākiem, ka pirmā mācību pusgada sekmes atbildīs solījumam. Pirms parakstīšanas vēlreiz vērtējošs acu skats pār atzīmju ailīti. Man prieks, ka nesola pa tukšo.

Prieks, ka puikām laba SKOLA, skola, kurā strādā SKOLOTĀJI. Sajūta, ka skolotājs ir sasniedzams un runājams jebkuram bērnam, vai vecākam jebkurā laikā ( nu gluži nakts stundas es šeit nedomāju:D )




Sarunu noslēgumā puikām tiek katram no savas skolotājas ielūgums. Ielūgums uz pirmo septembri! :)))






Tad vēl īss mirklis un pirmais septembris klāt:))) Omītes dāvātie ziedi smaida lielajā krūzē - lai smaidīgs mācību gads gan lieliem, gan maziem, gan TUVUMĀ, gan TĀLUMĀ:)))

Bērnu čalas skolas pagalmā. Vecāku saruniņas. Direktores teiktais, ka skola par skolu kļūst tikai tad, kad šeit parādās bērni:))) Svinīgas runas, pirmklasnieki sestajiem pie rokas - Kristiānam puika mazs:)) Kopīga fotogrāfēšanās ar jautru un nebēdnīgu fotogrāfu. Gribu redzēt bildes - kādas tās būs sanākušas no augšas, no otrā stāva palodzes... un tad jau pirmā stunda katram savā klasē - sākumā ar vecākiem, pēc tam bērniem vieniem pašiem.


Vecāki gaidot bērnus našķojas un smejas skolas sporta namā:))) Pa vidu visiem kā laipna nama māte skolas direktore. Viņa pazīst visus - gan vecākus, gan mazos brāļus un māsas. Un katram viņai atrodas ko pateikt. Ieva saruniņā gandrīz izplūkā puķu pušķi...



Kad apnīk našķoties, sporta zālē var paskatīties pagājušā gada bildes. Jauki mirkļi, kuros prieks atgriezties:))))

Un tad jau pirmās šī gada pusdieniņas paēduši uzrodas skolasbērni:))) Ar dienasgrāmatām! :)))


Kaķis mūs mājās sagaida mazliet apvainots. Kā tad bez viņas uz skolu braucām?



SKAISTU UN DARBĪGU SKOLAS GADU VISIEM SKOLAS BĒRNIEM UN VIŅU VECĀKIEM! SAULAINAS BRĪVDIENAS! :)))

4 komentāri:

  1. cik jums jauka skola - tik sirsnīga, mīļa - ak, laimīgie :)
    Man arī šodien bija dīvaina sajūta, ka lielais bērns skolā, mājā klusums, māsiņa īsti vēl nesaprot, kur brālis pazudis, atkal jāpierod pie jauna režīma :)

    AtbildētDzēst
  2. traks stāsts par dzemdībām, labi ka mašīnā neatskrēja!
    Patiess prieks cik tu mīļi apraksti bērnu skolu. tas ir ļoti svarīgi lai gan vecāki gan bērni justos skolā labi!

    AtbildētDzēst
  3. Ļoti sirsnīgs ieraksts! :) Tavs stāsts par dzemdībām tik ļoti saprotams, jo piedzīvots, kas ļoti līdzīgs.:)
    Lai mazajiem brīnišķīgs mācību gads jaukajā skoliņā!

    AtbildētDzēst
  4. :))) Inese! Skoliņa tiešām lieliska, baidos kā būs, kad Kristiānam nākamgad būs jāiet uz citu skolu, jo šī tikai līdz sestajai klasei... Tāpēc arī var būt tik maza un mīļa. Ieva arī brīnās, kur brāļi pazūd un atkal uzrodas:D Bet ir jauki pabūt kādu brīdi kopā tikai ar mazāko bērnu... tādas meiteņu lietas tad:)))

    Dace - toreiz viss notika pirmo reizi, tāpēc drīzāk to izjutu kā brīnumainu piedzīvojumu. Tagad gan droši vien satrauktos, ka viss uz reiz nenotiek tā gludi... izrādās, ka pieredzes trūkums reizēm ir liels pluss:D
    Skoliņa - to ieteica pazīstami cilvēki. Katru dienu priecājos, ka paļāvāmies uz viņu ieteikumu:))))

    Mīļš paldies, Gunta! :))) Galvenais, ka viss beidzās labi, vai ne? :)))) Jauku jauno mācību gadu Tev un Tavējiem! :))))

    AtbildētDzēst