piektdiena, 2011. gada 30. septembris

Skaisto lapu un grāmatu laiks;)))

Ārā tik jauks laiks, ka grēks sēdēt istabā. Un mēs nesēžam!


Šodienas pastaigas rezultāts - kļavlapu aizkari istabā. Tā kā logs ir uz dārza pusi, tad droši var kārt tik gaisīgus loga rotājumus. Vakarā, iededzot lampu, neviens nelūkosies logos, ja nu vienīgi kaimiņu suns;D Tāda maza lauku sajūta nemaz ne laukos...



Šodien pasta kastē puikiem par lieliem priekiem ielikts jaunais 'Ilustrētā Junioriem' numurs! Bez plūkšanās jau gluži neiztika, bet galu galā lasīja abi reizē - galvas kopā salikuši:)))


Šis ir žurnāls, kuru no sirds iesaku visiem, kuriem ir bērni sākumskolas vecumā un varbūt pat mazliet ātrāk, ja vien vecākiem ir laiks kopīgi palasīt un varbūt vienu otru reizi ko kopīgi uzmeistarot, vai paeksperimentēt:))))) žurnālā ideju netrūkst! Jā, tajā ir arī dažādi interesanti konkursi ar jaukām balvām. Kas gan var būt jaukāk, kā pašam nopelnīt kādu grāmatu, kino biļeti utt. Protams, to visu var nopirkt arī vecāki, bet paša pelnītam tomēr cita garša! :))))


Vakaros aizvien ātrāk paliek tumšs, omulīga lampas gaisma kā neviļus aicina apsēsties šūpuļkrēslā un palasīt kādu grāmatu.

Mūsmājās www.ibook.lv ielūkojas ne tikai lielie, bet nu jau arī puikas. Un šad tad viņiem kārojas kādu no ibook redzamajām grāmatām nopirkt;)))
Kristiāna lasītpriekam nopirkām šo!


Jā, jā - mazliet mistikas, mazliet piedzīvojumu! Kristiāns tā gribēja šo grāmatu, ka nevarēja sagaidīt otras dienas vakaru, kad ar iepriekšējo grāmatas īpašnieku tika norunāts randiņš... Mājās uz karstām pēdām sākās lasīšana un ik pa laiciņam no Kristiāna mutes mums pārējiem tika atstāstīti aprakstītie notikumiem. Un tad - saruniņās iekrita arī mīļotais vīrietis... izrādās, arī viņš bērnībā šo grāmatu lasījis vairākas reizes. Daniels gan piepūtās, jo Kristiāns redziet nedod arī viņam lasīt... nu ja, tā diemžēl ir, ka vienu grāmatu uz reiz diviem lasīt grūti... vismaz vienlaicīgi.


Daniela izvēle! Es nobrīnījos gan par šo! Skolā šobrīd tēma par sinonīmiem, tas visu izskaidro;D


Ievas priekam iepirkām šo! Izdota 1990. gadā. Valoda un bildes ļoti jaukas;)))) Pati grāmatiņa necilos vākos, bet tā vai tā mūsmājās viņa kļuvusi ļoti mīļa. Lasu Ievai priekšā un viņa klausās, brīžiem gan cenšoties atņemt man grāmatu, lai apskatītu bildes.






Mēs, lielie, pamazām lasām šo. Divatā:D Ar divām grāmatu zīmēm... Interesanti paskatīties uz mūsu visu dzīvi. Godīgi sakot - par daudz ko nebiju aizdomājusies...


Daniels septembra sākumā atcilpoja no skolas ar savu jauno līgumu Bērnu žūrijā. Kristiāns to ieraugot arī nebija jāmudina - nākamajā dienā mājās atnesa savu līgumu:)))

Pēc pagājušā gadā Bērnu žūrijā nopelnītās ekskursijas abi atbrauca mājās pārlaimīgi. Un jau tad teica - nākamgad atkal iesim uz Bērnu žūriju. Gribam atkal tādu ekskursiju!
Ekskursija visiem 'Taurenīša' čaklajiem lasītājiem bija uz Tērveti. Tur gāja rotaļās, ēda pusdienas, vizinājās pa parku ar vilcieniņu, gan visādi citādi delverējās:))) Tas tā mazliet ieskatam, ja arī Jūsmājās ir bērni, kuri gribētu piedzīvot ko līdzīgu visu skolas mācību gadu čakli lasot jaunākās grāmatas.

www.bernuzurija.lv var iegūt plašāku informāciju par šo lasīšanas pasākumu. Tur arī rodamas bibliotēkas, kuras piedalās Bērnu žūrijā! ;))) Skatieties sev tuvāko! :))))
Grāmatas, kuras jālasa, patiešām ir jaukas! Un, lai lielās balvas gaidīšanas laikā bērnu pacietība nenoplaktu - par katru izlasīto grāmatu tiek maza balviņa. Pagājušajā gadā tās bija košļenes:D


Blogā http://bibucreations.blogspot.com/ ieraudzīju jauku 'kurmīti':)))) Domājot par ziemu, es tādu uzadīju arī Ievai. Paldies, Bibu, par "kurmīša" aprakstiņu!:)))



Bet, kamēr vēl nav ziema - baudām rudeni! Dienu pa dienai! ;))))))

JAUKAS, SAULAINAS BRĪVDIENAS VISĀM!

10 comments:

  1. Aizkari vienkārši dievīgi! Noteikti tam kaimiņu sunim arī patīk! :)
    Ilustrēto junioriem mēs lasām vakara pasakas vietā! :)
    Malači Tavi puikas, baigi lasītāji!

    AtbildētDzēst
  2. Es brālim vecos numurus Ilustrētajai esmu nospērusi (brālim 11 gadi). Mammas grāmatu skapī ir paliela kolekcija Apvāršņa grāmatu, kuras viņa ir vismaz 3x pārlasījusi. Man attiecības ar grāmatām ļoti klibo.. Diemžēl..
    Ievas Kurmītis superīgs! :) Man bij doma par ko līdzīgu, redzēs, vai saņemšos. Ar zeķēm jātiek galā no sākuma.

    AtbildētDzēst
  3. nu pasaki, kur tu pie tik jaukiem puikiem esi tikusi un vēl dubultā??? Mans tik slinks, ka man pat uz viņu bail skatīties, ka nav lipīga kaite :( ... neko nelasa, nekas neinteresē, izņemot spēlītes telefonā un datorā :(
    Ieviņas kurmītis superīgs, man jau ar dikti kārojas tādu uzadīt, bet kaut kā arī ar zeķēm esmu iebuksējusi, varbūt jāsāk ar kurmīti? :)
    Aizkari fantastiski, man ļoti patīk lapu smarža istabā - vakar kamēr savas rozes skrullēju, kaifoju :)))

    AtbildētDzēst
  4. Oi, Inese, paldies par šo komentāru, nav viegli ko tādu atzīt, un man ir līdzīgi.
    Es arī šodien tādus aizkarus ar bērniem uzmeistarošu, un doma par bērnu žūriju ir lieliska.

    AtbildētDzēst
  5. Lapu aizkari feini, šodien ejam dabā, mums arī tādus vajag.. Paldies, par sen aizmirstu zināmu ideju..

    AtbildētDzēst
  6. Paldies, Aija! :)) tie patīk ne tikai kaimiņu sunim, bet arī manam kaķim:))) Pat vēl tagad, kad ir mazliet izžuvuši:D
    Ilustrētais junioriem tiešām der arī pasakas vietā:))) Es arī mēdzu to izlasīt no vāka, līdz vākam:))) un pamosties ar žurnālu zem vaiga:D
    Lasītāji jā, bet ne vienmēr:D Reizēm tas, kas jālasa obligāti tiek atlikts un atlikts...

    Ilze - kā es tevi saprotu :))) Par žurnālu tas!
    Varbūt Tavs grāmatu laiks vēl tikai priekšā:)))
    Vēl tikai smuks rudens - līdz ziemai uzadīsi gan zeķītes, gan kurmīšus:)) Gan vēl šo to:)))

    Inesīt - es domāju, ka arī Tev ir ļoti foršs puika! Iet uz treniņiem, brauc uz sacensībām... to sarakstu noteikti ar turpināt un turpināt:))))
    Par datoru un spēlītēm - mums arī bija līdzīga kaite:D Bet uzlikām bērnu kontroles programmu. Un vēl galu galā "piejūdzām" datorlaiku skolas sekmēm:))) Par katru labu atzīmi - noteikts laiks pie datora, par sliktām atzīmēm - datorlaiks atņemās:))) Man tiešām prieks skatīties kā šī sistēma šogad darbojas:))) Tagad, ja gadās kāda slikta atzīme, ar steigu tiek pelnītas labās atzīmes...

    Lapu smarža ir dievīga:))) Šķiet būs jāpadomā kā vēl lapas ienest istabā:)))

    Diāna - Tev ir feini puikas:))) un iedomājos kā Jūs trijatā tos aizkarus meistarosiet:))) Es savējos tikai divatā ar Ievu radīju, nu jā, vēl kaķis pa vidam bija:D

    Inese - sasmaidījos par Tavu tekstiņu - ejam dabā:))) Tev jau visur apkārt skaisti:)))

    AtbildētDzēst
  7. Ļoti jauki, ka mans "kurmīša" apraksts noder!
    Sveiciens!

    AtbildētDzēst
  8. Santini - noder gan! Pat ļoti! Paldies Tev vēlreiz! :))))

    AtbildētDzēst
  9. 1990s smalleг ԁeѕignеr
    bags with giant Н аnd CCs sωung all over Lonԁon, Nеw Υork
    and Pariѕ. Exсeptіng that you haνe ѕufficient
    resоurces to puгchase sevеral of them, you need to choose a style that is ρraсtіcal
    anԁ multi-functional. It's past too far to begin as soon as the surprise is on the way, now is the time to prepare.

    my web-site ... gprasad.net

    AtbildētDzēst
  10. Children love sеarching for those little plastic eggs filled with
    morе gοodіes. Your house is the ideal ѕpot to mеet
    an ant сolonу's needs. The main thing, after these six steps, is to stay the course.

    My page; Hair accessories

    AtbildētDzēst