trešdiena, 2011. gada 25. maijs

Dzēriens ar citronu vasarīgām dienām:)

Pagalmā kastaņa aizdegusi savas baltās kastaņu sveces...:)) Pa kuru laiku jau?


Un bērniem tūlīt, tūlīt sāksies vasaras brīvlaiks. Aizvien grūtāk no rītiem pamodināt, jo vakaros - ai, kā negribas gulēt iet...:)))

Dieniņas pat Jūrmalā kļuvušas tik siltas kā vasarā! No rītiem man patīk atvērt virtuves durvis uz dārzu un ļaut, lai pēc sāļas jūras, saulē sasilušas zāles un vasarīgiem ziediem smaržojošais gaiss ielīst virtuvē... Tādas laimīgas sajūtas tad! :)) Kā bērnībā laukos kādreiz...

No bērnības mūsmājās katru vasaru top vienkāršs, vasarīgs dzēriens.

Vajadzīgs vien ūdens, melisas, vai piparmētru lapiņas, citrons, ledus gabaliņi un ja vēlas - cukurs. Bērni šo pēdējo mūsmājās izvēlas gan. Pieaugušie parasti nē.:))


Melisa un citi bieži vajadzīgi zaļumi vasarās dzīvojas uz kāpnēm pie virtuves durvīm. Gan ērti, gan acīm tīkami un degunam jau nu arī - tās smaržas, kuras novirmo gaisā noplūcot piparmētru, melisu vai baziliku... :)))



Uzvāru un labi atdzesēju ūdeni. Visbiežāk ņemu lielo trīs litru burku.
Jūrmalā nevārītu neriskēju dzert, bet laukos avota ūdens - to jau bez vārīšanas tad:)))


Uz trīs litriem ņemu vienu lielu, vai divus mazākus citronus. Izspiežu sulu citrusspiedē un leju sagatavotajā ūdenī. Reizēm nevis spiežu sulu, bet citronu sagriežu šķēlītēs. Tā gan daru reti, jo sazin kā ir apstrādāta citrona miziņa... baidos, ka nekāda mazgāšana ķīmiju pa visam nedabū nost...

Tad pievienoju piparmētru vai melisas lapiņas. Burku glabāju ledusskapī un litra krūzi ar dzērienu uz virtuves galda. Tad, kad gribas padzerties puiki paši ielej savās glāzēs dzērienu, pievieno nedaudz cukuru un obligāto sastāvdaļu - ledus gabaliņus no saldētavas! :D
Karstās dienās, tādās kā pagājušo vasaru - protams ar trijiem litriem ir par maz:)))


Siltu un laimīgu dienu Jums visām! :)))

9 komentāri:

  1. Jā, es arī vakar kārtīgi izstaigājos pa Salaspili un secināju, cik skaisti ir kastaņu ziedi!!! Nekad nebiju tā ļoti kārtīgi papētījusi :).

    Šādi dzērieni noderēs aizvien vairāk, vai ne? Paldies! Vasara taču pietuvojusies!

    AtbildētDzēst
  2. pie mums Rīgā kastaņi jau tūlīt būs izziedējuši, žēl, ka atkal viss vienlaicīgi - ievas, ceriņi, kastaņi un vēl visi košumkrūmi un augļu dārzi - tūlīt iestāsies bezziedu periods, kamēr atkal vasara saziedēs...
    Tā kā mums ar svaigajām lapām neveicas, tad mūsmājās ir tikai citroncukurūdens - un arī jau liekas bezdievīgi garšīgs :)

    AtbildētDzēst
  3. man ir melisa ko pavasarī podā no rimčika iegādājos. tagad uz balkona. arī pa lapiņai lieku pie dzērienim, un vienu kušķi sakaltēju pat :)

    AtbildētDzēst
  4. :))) Jūrmala mazliet ziedēšanas trakumā atpaliek no citām vietām. Kastaņi tikai dažas dienas zied, ceriņi vēl tā īsti nav saplaukuši, ievas tās gan jau kādu laiciņu zied... Tā ka meitenes, ja sailgosieties pēc trakulīgā ziedēšanas laika - varēsiet vēl kādu brīdi to baudīt braucot uz Jūrmalu:)))

    Jā, Aija - es ceru, ka šī būs silta un saulaina vasara! :))) Esmu ar mieru, kaut vairākas reizes dienā gatavot visādus aukstos padzērienus, lai tikai tā būtu! :)))

    Inese, man šķiet, ka mūsmājās viens otrs varētu iztikt pat ar cukurūdeni vien:D Ja vien nebūtu tāds bubulis kā mamma, kura bubina par cukura pārāk lielu lietošanu un visādām kaitēm, kas to pavada. Pats labākais šādiem padzērieniem - var tomēr pakontrolēt cukura daudzumu un mākslīgo krāsvielu tur nav vispār, ko nevarētu apgalvot par veikalā nopērkamajām limonādēm.

    Madara - varu vien iedomāties cik jau zaļš ir Tavs balkons! :)))) Nebiju iedomājusies žāvēt melisu, piparmētru, to jau gan. Paldies par ideju! :)))

    AtbildētDzēst
  5. O, šis tiešām ir perfekts padzēriens karstā laikā! Interesanti, bet šeit piparmētru lapiņas pievieno pat pie karstas melnās tējas, un ir tīri garšīgi:)

    Un paldies tev par skaisto kastaņkoka bildi:) Es vismaz virtuāli varu izbaudīt Latvijas pavasari:)

    AtbildētDzēst
  6. jā man tā citonmētra un melisa sāka pāraugt uz palodzes, un nespēju tik daudz izlietot. tāpēc sagriezu un buntītes pakāru lai sakalst. tik jāatzīst, ka drusku jau to aromātu pazaudē. bet vismaz tā nekā pāraug un aiziet postā :D

    AtbildētDzēst
  7. Sarkanā Biete - būs jāpamēģina melnā tēja ar piparmētrām! :)) Man kaut kas tāds nebūtu ienācis prātā! Jā, pavasaris ir pilnos ziedos šeit! :)) Bet pie Tevis nav mazāk skaisti! :)))) Tikai skaistums cits...
    Madara - nu ja, postā neaiziet un "saimniecībā" vienmēr var noderēt! :))))

    AtbildētDzēst
  8. You can ѕіmply choose betweеn the iԁеntical dеѵeloper's slide creases and turn continuing your journey. Excepting that you have sufficient resources to purchase several of them, you need to choose a style that is practical and multi-functional. Travelling back from a workshop in Ireland a couple of years back, I sat myself down at a comfortable window seat on the midday Dublin to Geneva flight.

    my website ... cheap handbags

    AtbildētDzēst
  9. Τo start you'll first need to gather your supplies. After you create the flowers, use a hot glue gun to attach them from the base to plastic stems. Here's in hopes you'll select the right wedding hair style and you'll hаve a јoуous and bеautiful wedding.


    Hеrе is my sitе ... hair accessories

    AtbildētDzēst