piektdiena, 2011. gada 4. februāris

Ikdiena un Ilustrētā junioriem:)

Šorīt aizvadīju uz skolu puikus, pavadīju uz darbu mīļoto vīrieti un tad apsēdos virtuvē nesteidzīgi izdzert savu rīta kafijas krūzi, protams ar neiztrūkstoši guļošu Pinci pie kājām:D 
No rītiem viņa klusītēm izlavās no puiku istabas un nāk lejā gulēt virtuvē zem galda. Laikam viņai vienai būtu vientuļi mūsu istabā, kamēr mēs te visi ēdam brokastis - saka puiki par šo Pinces ieradumu...
Kafijojot nejauši paskatījos pa logu un ieraudzīju tik skaistus rozā mākoņus - leca saule un bija tik ļoti pa skaisto!:) Paķēru fočiku un tā pat čībās izjozu dārzā. Šeit mazs gabaliņš no rīta mākoņiem:)
Bet tas ne tuvu nebija viss - brīdi kā apburta vienkārši stāvēju un skatījos debesīs. Mākoņbildes vējā ātri mainījās:) Uz brīdi sajutos kā bērnībā, kad  pavasarī gulēju zālē pie kartupeļu lauka un skaitīju mākoņu zvērus, cilvēkus un visādas citādas radības...
Jā, un laukā jau mazliet smaržo pēc pavasara:)
Te vēl viens klusais liecinieks, kurš saka, ka pavasaris vairs nav tālu:)) 
Zaļie īkšķīši mūsmājās pieder Kristianam - viņš ir tas, kurš atrod īstos sīpolus un saliek tos trauciņos. Samācījies no omītes, ka lociņos ir daudz vitamīnu un tagad jau vairākus gadus rūpējas, lai mums šo vitamīnu netrūktu.:))
Vakar no skolas nākot Daniels ar lielu sajūsmu iebrāzās istabā - izrādās pasta kastītē bija jaunais žurnāla "Ilustrētā junioriem" februāra numurs. Tas ir žurnāls uz izķeršanu:D Žurnāls, kuru abi puiki izlasa no vāka līdz vākam. Manuprāt šo žurnālu izdod apmēram gadu. Neslēpšu - arī mēs pieauguši vienmēr ar interesi to izlasām, kaut arī tas ir žurnāls sākumskolas bērniem. :)
Šeit bariņš žurnālu - katrā žurnālā daudz un dažādas tēmas, kuras var ierosināt arī paši bērni! :))
Janvāra numurā  bija rakstīts par šokolādi:))


Pastāstīts kā uzmeistarot inčīgas brokastmaizes:)))
Mazliet par sniega močiem, to tapšanas vēsturi.
Par to, kā dzīvoja bērni Senajā Romā...
Raksts par astronautiem un pamācība, kā pašam uzzīmēt astronautu:)))
Un jaunums žurnālā no šī gada - žurnāla vidū plakāts. Puikas bija starā:D   


Žurnālā vienmēr ir daudz un dažādu konkursu  - gan tādi, kuros jāmeklē atbildes, gan tādi, kur pašam kas jāmeistaro, gan zīmējumu konkursi,  krustvārdu mīklas...visu nemaz nenosaukt. :)))
Labs žurnāls, lai bērnam gribētos lasīt un darboties! :))) un iesaistīt vecākus:))
Par pašu jaunāko numuru nevaru šobrīd pastāstīt - tas kopā ar Danielu šorīt aizceļoja uz skolu:D

5 komentāri:

  1. Mince skaista un līdzīga tai, kas šorīt "ielēca " manā blogā...

    AtbildētDzēst
  2. Jā, ir gan līdzīga. Un liktenis arī viņu nebija lutinājis. Kādam kļuva nevajadzīga un tika izmesta pie bērnunama miskastēm. Un tad viņa nonāca pie mums. Ne vienu mirkli neesmu to nožēlojusi, drīzāk jau otrādi...:))

    AtbildētDzēst
  3. Laikam jau mums arī laiks nomainīt Pūku pret Zinātni Junioriem. Ieinteresēji. :)

    AtbildētDzēst
  4. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  5. Man prieks! :)) tikai - Ilustrētā Junioriem. Piedod, ja kaut kur netīši esmu rakstījusi kā savādāk.

    AtbildētDzēst