otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Mirklis Siguldā:)

Dažas dienas atpakaļ uz nepilnu stundiņu pabijām Siguldā. Mums ar Ievu bija jauka, nesteidzīga meiteņu pastaiga, kamēr mīļotais vīrietis darbojās ar saviem kompīšiem.:))



No auto tikām izsēdinātas pie Siguldas luterāņu baznīcas, tāpēc vispirms devāmies apskatīt to tuvāk. Izrādījās, ka baznīca vasaras periodā apskatāma līdz pulksten 17, mēs bijām tieši stundu par vēlu:D Nu neko darīt, varbūt citu reizi būsim īstajā laikā.



Toties baznīcas durvis varējām apskatīt vismaz no ārpuses. Manuprāt jaukas! :))



Blakus baznīcai vilinoši viļņojās dīķis, mēs ar Ievu lēnā pastaigas solī apgājām tam apkārt. Kādas košas krāsas! mmm...



Un vēl! Mēs redzējām otru baznīcu!:)


Grūti pat pateikt, kura man patika labāk...:))



Šeit vēju radīta glezna... :))

Pēcāk ar Ievu lēnām ripinājāmies uz Spieķu parku.


Izskatās, ka Siguldā šī ir iemīļota vieta - sastapām gan jaunās māmiņas, gan skolas bērnus, gan dažāda vecuma un mīļuma "pakāpes" pārīšus:)))


Parkā viena no sievietēm ilgi pētīja Ievas ratus un galu galā pienāca klāt ar jautājumu - vai es zinu, ka mums ratiem ir šķībi riteņi? Ka tik mazā neizveļas brīdī, kad rati sabruks... Pirmajā brīdī apjuku:D Pēc tam gandrīz sāku smieties, bet savaldījos. Kā es tā? Cilvēks gribēja labu. Sievieti nomierināju, ka viss ar ratiem ir oki, ka viņiem riteņi tādi ir no ražošanas brīža, tāpēc, lai rati būtu drošāki un stabilāki. (Jā, šie triju riteņu Xlander rati ir kā radīti pastaigām gan gar jūru, gan pa mežu, arī pilsētā labi var izbraukt pat pa šaurām ieliņām, kurās stāv atpūtnieku mašīnas. Šķībie, lielie riteņi ļoti labi veic savu darbu!)



Man ļoti patika šie ziedu "bruņurupuči"! :))


Un ziedošie lietussargi! :))) Nu ļoti pa skaisto! :))) Varu tik apbrīnot dārznieku, kurš šo skaistumu ir radījis!



Un visapkārt plaukstošo koku reibinošās smaržas. Bija jauki! :))) Bet Siguldai ar stundiņu ir daudz par maz, nu Jūs jau pašas to labi zināt! :)))

4 komentāri:

  1. Mana mīļā Sigulda... Ļoti skaistas bildes :)

    AtbildētDzēst
  2. Burvīga pastaiga un skaistas bildes. Es laikam Siguldu dikti sen neesmu redzējusi :)

    AtbildētDzēst
  3. Meitenes!:))) Sigulda šobrīd ir burvīga, it sevišķi kādā darbdienas brītiņā, kad nav daudz cilvēku. Kad var tā rāmi un nesteidzīgi izbaudīt Siguldas skaistumu! :)))) Un kā smaržo! :)))

    Inese- varbūt pienācis laiks aizbraukt uz to pusi:))

    Aija - varbūt esi Siguldas meitene? :))

    AtbildētDzēst