otrdiena, 2011. gada 19. jūlijs

Man par prieku:)

Šovasar darbdienu rītos mūsmājās izskatās tā:))) Ieva pamostas darbošanās prieka pilna! Pirmais darbs - doties apgaitā pa istabu - ja nu kaut kas pa nakti ir mainījies:))



Pēc kādas stundas pieceļas arī brāļi. Tad sākas lielākas jautrības:D Ar smiešanos, skriešanos, pašizgudrotām spēlēm...






Tas ir brīvbrīdis man:)) Vienā no šiem rītiem uzlaboju Ievas mājas krekliņu.
Bija viņš tāds nekāds - vienkrāsains. No viena cita neglābjami sabojāta ziedu krekliņa radīju Ievas vārdu un puķi. Ar šujmašīnu piešuvu izveidotās aplikācijas krekliņam.




Un nu nebēdniece Ieva var darboties mazliet "dzīvīgākā" mājas apģērbā:)



Dienas otra puse vasarā gan ir neparedzama!:))) Tā nokļuvu Rundāles pils dārzā:)) Kaut kad māju saruniņās biju minējusi, ka gribētu turp aizbraukt rožu ziedēšanas laikā. Un vienvakar mīļotais vīrietis saka - braucam, kamēr vēl zied. Tu taču gribēji... Šādos brīžos esmu laimīga pēc suņa un pāris metrus virs zemes:))))






Rundāles pils dārzs mūs sagaidīja bez saules, izskatījās, ka pa visam nesen lijis lietus. Bet nekas - manu prieku tas nemazināja:))) Ieraudzīju, ka Rundāles pils jumts gandrīz tādā pašā krāsā kā mākoņi virs tā:)) Un visapkārt ziedi, ziedi, ziedi...:)))














Dārznieka māja:)) Man šķiet - dārznieks ir bijis laimīgs cilvēks:)))









Lapene:)) Daniels teica - vai nav pārāk izšķērdīgi celt māju vienai puķei... Viņā klausoties reizēm brīnos par tekstiem.











Tālāk dārzā.














Romantiskie vīnogulāji. Gribētu pie mājas tādus. Kaut kad noteikti:)))







Daniels ieraugot vīnogas protams nenocietās un pagaršoja vienu. Vēl skābas. Būs jābrauc rudenī pagaršot vēlreiz - Daniela tekstiņš.
Pirms nokļūšanas Rundālē viņš nemaz tik lielu sajūsmu neizrādīja par gaidāmo pastaigu pils dārzā. Bet visu maina vīnogas:D






Vīteņi






Zilie toņi








Daniels sadomāja, ka viņam ar māsu vajagot vienu bildi vīteņu mājā:)) kā tad Ieva kādreiz atcerēsies...












Lilijas:)













Kādreizējie zirgu staļļi.










Jau mājup dodoties ieraugam stārķu ģimeni. Mirkli pakavējamies un raugāmies kā lielie stārķi baro mazos... Kā tur bija ar tiem ticējumiem par stārķiem uz jumta?:))


Un tad - pa kastaņu aleju mājup:)))

9 komentāri:

  1. Brīnišķīgi! Paldies par ekskursiju!

    AtbildētDzēst
  2. jā, paldiesiņš arī no manis - tik skaistu Rundāli nebiju redzējusi - esmu tur pabijusi visādos laikos (sākot no pionieru laikiem :D), bet pēdējo reizi kad biju, tad dārzs vēl nebija tik krāšņs

    AtbildētDzēst
  3. Ļoti foršas Ievas krekliņa pārvērtības! :) Rundāle- vienkārši pasakaina!

    AtbildētDzēst
  4. forša kreklina pārvērtība :)))

    AtbildētDzēst
  5. Jā,Rundāle!!!:)
    Dārzs ar katru gadu skaistāks top!!!Īsta ziedu paradīze zemes virsū!!!

    AtbildētDzēst
  6. Rundāles pils dārzs tiešām ļoti, ļoti skaists! :)))Meitenes! Var tikai apbrīnot dārza kopējus! :)))) Ja iespējams - ir feini apvienot dārza apskati ar Senās mūzikas noslēguma konci! Šogad man tas izpalika, bet pagājušajā gadā tas bija TĀDS pārsteigums! Tā gaismu izrāde uz pils sienas bija kaut kas neredzēts - pils dzīvoja savu dzīvi un visapkārt smaržoja rozes...

    Aija, Madara - mīļš paldies! :)) Ieva jau neko - knibina burtiņus un rāpo tālāk. Bet Daniels dripselējas apkārt, ka viņam arī vajag vārdu uz krekla:D

    AtbildētDzēst
  7. nu tad tik mammai jāšuj tālāk :D

    AtbildētDzēst