ceturtdiena, 2011. gada 27. janvāris

Tārpiņš jūrnieks...

Šodien no rīta Ieva gulēja mazliet ilgāk nekā parasti, tā man radās mazliet vairāk laika:)
Savos " kraukļa krājumos" sameklēju šo Ievas rāpulīti, kurš nu jau par mazu ir.
Kādu laiku atpakaļ Laines blogā Mammas rokas redzēju feinas čūskulītes mazuļiem, gribēju ko līdzīgu, bet ne gluži čūsku. Ja man ir no kāda dzīvnieka bail, tad tā ir čūska...Ar pelēm uz zirnekļiem gan nav nekādu problēmu:D Tā nu izfantazēju tārpiņu jūrnieku.

Rāpulītim nogriezu abas bikšu staras, salocīju tā, lai iegūtu tārpiņa ķermenīti, kurš šajā gadījumā sanāca no divām daļām - galvas gala un astes gala, lieko audumu nogriezu. Podziņas ar visu audumu noglabāju krājumos, jo sazin kur var noderēt:D  
Sašuvu vīli, nogludināju - šī vīle manam tārpiņam sanāca uz punča. Noliku uz " punča " un tad - atgriezu vaļā tārpiņa sānu -  piediedzu lentītes ar krāsainām koka bumbiņām un tad atkal sānu aizšuvu. Izgriežot uz labo pusi tārpiņš izskatījās šādi.




Precīzāk tārpiņa galvas daļa. Jā, vēl ar stipru diegu, kuru ņēmu dubultā piešuvu acis un degunu, kuriem arī izmantoju koka bumbiņas, tikai mazākas.
To pašu izdarīju ar otru sānu un ar astes galu. Astes galā arī piešuvu krāsainu bumbiņu, ar domu - iespējams, ka tas ir jāņtārpiņš jūrnieks:D
Tad sašuvu abas daļas kopā, atstājot nelielu daļu neaizšūtu, lai varētu salikt puncī pildījumu. Pildīju ar spilvenu pildījumu, pēc tam ar smalkiem dūrieniem aizšuvu. Viss un tārpiņš gatavs doties rotaļāties:)


Te viņš vienu īsu mirkli pirms nonāca pie Ievas.




4 komentāri: