piektdiena, 2011. gada 14. oktobris

Esmu iemīlējusies! Oktobrī! ;)))

Esmu iemīlējusies! Oktobrī;))))
Kā man patīk šis laiks! Krāsainas lapas, saule un lietus, vēji, kuri sakuļ putās jūru un tā pikti šņāc aiz kāpas, jo nevar vējiem neko padarīt... Miķelīši dārzā un košas mārtiņrozes, kā kautrīga meitene nosarcis mežvītenis ap priedi. Ātri tumstoši vakari - līdz ar tumsu visi mīļie pārrodas mājās. Sveču rotaļīgās ēnas pret sienu kaut ko klusi, klusītēm stāsta... Kaķa dzirnaviņu rāma rūkoņa un kanēļa smarža virtuvē. Oktobris šogad kļuvis par = omulību.


Lai omulīgāk mājās - uzšuvu spilvenu no mīļotā vīrieša vecā krekla. Četras vīles un viss! Aizdarei izmantoju krekla aizdari;))) Jā, vēl aplikāciju sirsniņa - bērnu priekam;))








Un te - tas, kas palika pāri no krekla... gan jau radīsies pielietojums;)))


Oktobris arī grāmatu laiks;)))
Ar neatslābstošu interesi izlasīju šīs divas atlikušās Lārsona grāmatas. Žēl, ka ceturtās grāmatas nebūs... Tiešām sen ar tādu kāri nebiju "apēdusi" grāmatu - lapu pa lapai nežēlojot arī miegam atvēlētās stundas.
Bija brīži, kad lasot centos piedomāt,saprast, kas tad īsti ir tas, ko rakstnieks ir izmantojis savos darbos, lai turētu lasītāju savā varā līdz pašai pēdējai grāmatas lapai. Ja godīgi, tad tā arī nesapratu. Vienu brīdi šķita - teju, teju sapratīšu, bet tad aizlasījos tā, ka attapos vien grāmatas beigās... Lasot bija tāda klātbūšanas sajūta. Varbūt tā arī ir atbilde;)))



No bērnu grāmatām šobrīd lasām šo;)) Jura Kronberga "Mākoņu grāmatu" - izdota izdevniecībā Liels un mazs" ar Anetes Meleces jaukajām ilustrācijām.










Viens otra no dzejoļu rindiņām pielipusi un dienas gaitā šad tad dungojas līdzi...

Dažreiz mākoņu karogi plīvo,
jo mākoņiem var būt sanāksmes tieši tur, kur tu dzīvo.

Dažreiz ļoti klusa no mākoņiem birst balta krusa.

Mākoņi nemirst,
tik izklīst ar vēju...

Un bez tam - tu pats lielā mērā nosaki, ko redzēt...


Oktobra mēnesī, kad mākoņi zied...

Mākoņus debesīs viegli atrast. Vai mākoņus vispār var saprast?

Tā vien šķiet, ka jāsagaida vasara un tad ar bērniem jāatguļas zālē un vēlreiz jālasa Mākoņu grāmata;))))



Mīļu nedēļas nogali Jūsmājās! ;)))

10 comments:

  1. Cik mīļi!oktobris, mākoņi!Es savam meitukam vasarā iemācīju apgulties zālītē un skatīt mākoņus, tagad nevaru novaldīt vēlmi gulties slapjā zemē!Sen laikam neesmu neko lasījusi, laikam jānokaunās un jāpalasa....ne tikkai internets...Jauku oktobri!

    AtbildētDzēst
  2. Paldies, ka vēlreiz atgādināji, ka... arī es ļoti mīlu rudeni! :)

    AtbildētDzēst
  3. Interesants ieskats grāmatā. Esmu pārsteigta, tā nevar būt bērnu grāmata. Man liekas, bērnam būtu ārkārtīgi garlaicīgi tādu lasīt, ja nu vienīgi bildītes apskatīties. Kā var lietot tik daudz svešvārdu un īpašvārdu bērnu grāmatā? Vai Tavējiem patīk?

    AtbildētDzēst
  4. jā krāšņs un skaists tas rudenis. un arī patīk tumšie vakari jau. sveču gaismas. :)))
    spilvens pa pirmo.
    pie mazā abola var aplūrēt ko tik no krekla nevar pagatavot :D
    http://mazaisabols.blogspot.com/2011/10/tunika-cepurite-un-somina-no-krekla.html

    AtbildētDzēst
  5. ai kā man tomēr pietrūkst iespēja ieiet grāmatu veikalā un nopirkt latviešu grāmatas bērniem.
    Bet apbrīnoju tevi! Cik daudz pagūsti!

    AtbildētDzēst
  6. es gan nemīlu oktobri, jo tā ir robeža no jaukās vasaras uz varbūt skaistu ziemu, bet visā visumā tumšs, slapjš, nemīlīgs :( Bet, protams, ka viss ir mūsu galvās, lasot Tavu oktobri, tas nemaz nesakrīt ar manējo, kam krūze pustukša, kam pa pusei pilna :)
    Spilventiņš kolosāls, īpaši man patīk tā kabatiņa, tur var ko mīļu noslēpt :)))

    AtbildētDzēst
  7. Jauks spilvena ietērps! Un tā kabatiņa - tas pats kas dāvana ar noslēpumu! Es tādā kabatiņā kādu našķi pasplēptu. :)

    AtbildētDzēst
  8. Maija - Tevim arī fantastisku šo skaisto rudens mēnesi! :))) Iedomājos, kā Jūs abas zālē pētiet mākoņus! un kā tie mainās...mākoņu kino virs galvas tad!
    Nāks tumšais laiks, gan tad arī kādai grāmatai radīsies laiks.:))) Man arī tā periodiski tā lasīšana sanāk, reizēm tik viena, vai divas lapas dienā...

    Diāna - ir, ir bērnu grāmata! Un arī pieaugušo grāmata:))) Man šķiet šī ir visiem vecumiem - katrs paņem sev to, kas viņam der. Ievai patīk bildes un mana lasīšana, puikām teksti - it sevišķi visādi jaunvārdi - nākoņi, gājoņi u.t Ir protams vārdi, kurus viņi nesaprot, tad nāk un jautā...
    Grāmatas beigās vairākas tukšas lapas, kurās pats var rakstīt,zīmēt savus mākoņus tas varētu patikt Taviem puikām un mazākiem:)))

    Aija - kā gan var nemīlēt, vai ne? :))) tik skaistu? :))) Un tik drīz pēc vasaras:))))


    Ieva - jā, šogad ļoti skaists rudens! :))) Pie mums vēl pat salnas nav īsti bijušas, viss zied kā atvasarā:))) Pie Tevis gan jau mazliet vēsāks? Sazin kāpēc man tā šķiet...

    Madara - tie sveču vakari ir dikti jauki, vai ne:)))) Paldies Tev par Mazo ābolu! :))) Sazin kā biju garām palaidusi... tiešām super komplektiņš! :)))


    Dace - netā nevar pasūtīt latviešu grāmatas? Vai tā sanāk ļoti dārgi? Hm, ja braukšu uz zviedru zemi, jautāšu, vai Tev ko nevajag no latviešu bērnu grāmatām aizvest:)))
    Ar to paspēšanu gan ir kā ir:D Vairāk ir nepaspētā:(

    Paldies, Inese! :)) Jā, tā kabatiņa kārumiem un mazai grāmatai:))) Ceru tik, ka košļenes tur nenonāks:D
    Ar katru gadu aiz vien vairāk man patīk visi gadalaiki. Pati brīnos:)) Bet vasaru gaidu tik vai tā:))) Pagaidām vēl ne, bet gan jau drīz sākšu...:)))

    Sixpārne - paldies, Tev:))) Jā, man arī šķiet, ka tādās kabatās našķiem jāglabājas. Ne daudziem, bet pa kādam:)))

    AtbildētDzēst